Det er mange forskjellige typer tannlegetjenester som en generell tannlege kan utføre. Disse tjenestene spenner fra grunnleggende prosedyrer som rengjøring av tenner, fyllinger og rotkanaler til mye mer komplekse tjenester som tannimplantater og rekonstruktiv kirurgi. Selv om folk flest tenker på generelle tannleger som bare den typen som fikser tennene når det er nødvendig, er det faktisk mange forskjellige typer tannleger som utfører et bredt utvalg av forskjellige oppgaver. Her vil vi liste opp noen av de forskjellige typer tannleger som er tilgjengelige.
En type tannlegetjeneste er en kosmetisk tannlege. Disse tannlegene er i stand til å omforme tennene til pasientene og få dem til å se yngre og mer attraktive ut. Mange kosmetiske tannleger jobber tett med pasientene for å designe og skape de best mulig smilene. De har spesialutdannede fagpersoner som er i stand til å bruke en rekke forskjellige teknikker og materialer for å omforme tennene og få pasientene til å føle seg tryggere på utseendet. Noen av prosedyrene som en kosmetisk tannlege kan tilby inkluderer tannbleking, finér, liming, tannbleking og til og med kirurgisk implantatplassering.
En annen type tannlegetjeneste er en kjeveortoped. Disse tannlegene er opplært til å ivareta bestemte typer forhold som mennesker kan bli født med. Noen av disse tilstandene inkluderer ganer i spalten, tannkjøttsykdom og forsinkelser i utviklingen. Kjeveortopeder kan også være i stand til å behandle pasienter for et bredt utvalg av forskjellige typer tannproblemer, inkludert tannkjøttsykdom, hulrom og visdomstenner. Kjeveortopeder kan utføre en rekke forskjellige prosedyrer, inkludert tannregulering, proteser og til og med kirurgiske implantater.
Nok en annen type tannlegetjeneste er en kjeveortoped. En kjeveortoped jobber innen forbedring av utseendet til pasientenes tenner ved bruk av forskjellige verktøy og utstyr. Noen av disse verktøyene brukes til å rette ut tennene, og noen av dem brukes til å opprettholde riktig justering. Andre typer tannlegetjenester utført av en kjeveortoped inkluderer tannbroer, tannkjøttkirurgi, kroner og til og med apparater som seler. En kjeveortoped kan jobbe på en rekke forskjellige steder, inkludert skole, sykehus, private kontorer og til og med boliger. Når det gjelder kostnad, kan en kjeveortoped være en av de dyreste typene tannlegetjenester som tilbys, men det er en rekke forskjellige måter som en pasient kan redusere de totale kostnadene forbundet med å ta vare på tennene.
Det første en person som er interessert i å redusere tannlegekostnadene, bør gjøre er å se nøye på listen over forskjellige typer tjenester som en tannlege tilbyr. Ved å gjøre dette vil det være lettere for noen å bestemme nøyaktig hvilken type tannlege de trenger for å sikre at de får best mulig behandling. Når en liste over tannleger er tilgjengelig, kan en person se nærmere på de spesifikke tjenestene som hver tannlege tilbyr for å finne en tannlege som tilbyr de beste tjenestene.
Et viktig hensyn for alle som er interessert i å redusere tannkostene knyttet til tjenester som tilbys av en tannlege, inkluderer det faktum at noen tannleger kanskje ikke tilbyr mange typer ekstraksjoner. Det er noen generelle tannleger som bare vil utføre ekstraksjoner på pasienter hvis andre prosedyrer som tannregulering eller finér ikke har blitt brukt. Hvis en tannlege tilbyr en rekke forskjellige typer ekstraksjoner, vil det være lettere for en person å få et bedre tilbud på tjenestene de ønsker. En tannlege kan også belaste mer penger hvis de gir mer invasive prosedyrer, spesielt hvis de jobber ute på et kontor som ikke har mye utstyr.